Over Pakasa

de perfecte uitvalsbasis voor vakantie en expats

Pakasa: 10 luxe short stay appartementen in het hart van Leiden

In het historische centrum van Leiden, op 100 meter van de oude Burcht bevind zich Pakasa; tien luxe, full service appartementen. Exclusief voor short stay, variërend vanaf twee weken tot zes maanden. Een ideale uitvalsbasis voor werknemers vanuit het internationale bedrijfsleven. Initiatiefnemer Hans Bakker: ‘Iets vergelijkbaars van dit niveau vind je niet in Leiden.’

De panden gelegen tussen de Oude Rijn en de Koppenhinksteeg werden driehonderd jaar geleden gebruikt voor het rijpen van kazen. Deze werden op de aangrenzende Kaasmarkt gewogen en verhandeld. Bijna twee jaar heeft de transformatie uiteindelijk geduurd. Bouwmeester Hans Bakker koos voor het behoud van zoveel mogelijk authentieke delen voor een monumentale sfeer en uitstraling. Daarnaast heeft hij elk individueel appartement voorzien van ongekende luxe, comfort en privacy.

pakasa-short-stay-appartement-complex
pakasa-short-stay-appartement-omgeving_14

Pakasa, oftewel… kom naar huis

De oude Kaaspakhuizen zijn omgevormd tot tien luxe appartementen. Acht tweekamerappartementen van 50m2 en twee driekamerappartementen van 100m2.
Bakker: ‘Wat wil de kritische expat? Luxe, ruimte, bereikbaarheid, privacy en gemak. Ik heb daar op alle mogelijke manieren rekening mee gehouden.’ Zo is het maar net; de winkels en musea zijn om de hoek.

Het Centraal Station en de Universiteit Leiden zijn op loopafstand en binnen tien minuten fietsen sta je op het ‘Bio Science Park’. De ligging van de panden is ook perfect ten opzichte van andere high tech bedrijven parken in de regio.
Men kan kort parkeren op de naastgelegen Kaasmarkt, en voor lang parkeren kan men terecht op de Haagweg. (P+R)

Complete service

Alle tien de appartementen zijn compleet gemeubileerd en voorzien van een ruime kamer, keuken, eettafel, luxe badkamer, slaapkamer en een eigen buiten. Er is overal veel daglicht.
De aankleding van zowel het appartement als de gemeenschappelijke ruimten ademen sfeer en huiselijkheid.
Bakker: ‘Wie ver van huis is wil toch ergens ‘thuiskomen’. Alles is zo gemaakt dat het voelt als je eigen huis. Met alle luxe voorzieningen die je verwacht en gewend bent van een top hotel. Van een schoonmaakdienst tot een ontbijtservice (op aanvraag). Je hoeft nergens naar om te kijken.’

Privacy

Alle appartementen beschikken over een eigen vaste datalijn voor internet en Wi-Fi. Niemand kan zomaar inloggen op jouw computer of telefoon.
Bakker: ‘Wie bijvoorbeeld bezig is met een patent aanvraag, hoeft zich geen zorgen te maken dat iemand anders mee zit te kijken. Alle appartementen zijn voorzien van de meest moderne en veilige datatoevoer.’

Ruimte

De appartementen zijn dusdanig ruim van opzet dat de bewoner er kan wonen, werken en vergaderen met collega’s. Het is een sfeervolle plek om mensen te ontvangen. Er kan zogezegd aan de keukentafel worden vergaderd. De keuken is van alle moderne apparatuur voorzien en alle appartementen beschikken over een aparte slaapruimte.
Alle appartementen grenzend aan de Oude Rijn hebben een ruim balkon of een tuin (met aanleg plaats voor een boot)

pakasa-short-stay-appartement-detail01

State of the Art

Kortom, elk appartement is een state of the art woning, midden in het historische hart van een van de mooiste steden in Nederland. De bewoner wordt omarmt met comfort, luxe en een echt thuis gevoel. Bakker: ‘De foto’s zeggen toch genoeg!?’

pakasa birdseye leiden

Social Media

By loading this video, you agree to the privacy policy of Youtube.

By loading this video, you agree to the privacy policy of Youtube.